E-Bikes
E-Scooters
E-Motors
Zakelijk
Nieuws
Contact
Fiscale bijtelling voor prive gebruik
Wordt de Veruna scooter alleen gebruikt voor het woon-werk verkeer en zakelijke kilometers, dan is er geen sprake van bijtelling. De werknemer moet een kilometeradministratie bijhouden. Prive kilometers moeten berekend worden aan de hand van de werkelijke kilometerprijs, het totale bedrag moet vervolgens als bijtelling aan de belasting opgegeven worden. Maar de bijdrage voor het prive gebruik mag daar weer van afgetrokken worden. Zie voor meer informatie: www.belastingdienst.nl

Gebruik van de eigen scooter voor zakelijke kilometers
Maakt de werknemer gebruik van de eigen prive Veruna scooter, dan mag daarvoor een vergoeding betaald worden: voor scooters mag de werkgever dezelfde onbelaste vergoeding geven als aan uw autorijdende collega's: E 0,19 voor woon-werk- en zakelijk verkeer.
Ongeacht de afstand, dus ook als deze minder dan 15 kilometer is.

Geen belastingvoordeel meer voor standaard e-scooter
*** BOVAG 18-01-2010 11:53: Omdat de marktintroductie zo succesvol was, heeft de overheid besloten om bedrijven geen ondersteuning meer te geven bij de aanschaf van een elektrische scooter. De RAI Vereniging meldt dat de e-scooters van de MIA/VAMIL-lijst voor 2010 zijn gehaald.  Juist in de binnensteden zorgt een e-scooter voor emissievrij vervoer, zegt BOVAG-woordvoerder Gijs Bosman.  Het is erg jammer dat deze ondersteuning voor de elektrische scooter nu wegvalt.  De MIA en VAMIL-regelingen geven fiscale voordelen aan bedrijven bij aanschaf van milieuvriendelijke bedrijfsmiddelen. Voor de MIA (Milieu Investerings Aftrek) is dit jaar 113 miljoen euro beschikbaar, deze regeling geeft ondernemers de mogelijkheid om investeringskosten af te trekken van de fiscale winst. De VAMIL (budget 55 miljoen) maakt het mogelijk om zelf de afschrijvingstermijn te kiezen van een milieuvriendelijk bedrijfsmiddel. De ministeries van VROM en Financien publiceren jaarlijks een lijst van bedrijfsmiddelen die voor deze regelingen in aanmerking komen. Dit jaar zijn daar onder meer zeer zuinige personenauto's, aardgasauto's en hybride bestelwagens aan toegevoegd.
*** Verkeersnet.nl: elektrische scooter niet langer op de Milieulijst

Zakelijk gekochte e-scooters:
MIA subsidie indien scooter is voorzien van lithium accu. Na het wegvallen van de milieusubsidies van de e-scooter, is per 22 april 2010 besloten alsnog een MIA (milieu) subsidie toe te kennen aan e-scooters voorzien van lithium accu's. De zakelijk gekochte en gebruikte scooter kan tot 50% van het aankoopbedrag terug krijgen middels de subsidie.
Code in de Milieulijst 2010: B 5071. Vraag ons om meer informatie als u in aanmerking wilt komen voor deze milieusubsidie.
E-Motors
E-Bikes
E-Scooters
Home
Achterhoektoer
Achterhoektoer